"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Черновецький зробить гарячу воду на чверть дорожчою

Середа, 9 січня 2008, 12:42

Київська міська державна адміністрація має намір підвищити тарифи на послуги гарячого водопостачання і централізованого опалення для бюджетних установ і організацій та інших споживачів на 20,1-24,9% із березня.

Про це йдеться в проекті розпорядження Київміськадміністрації, пише "Газета по-київськи" з посиланням на Українські новини.

Проект розробило Головне управління цінової політики.

Цей проект передбачає встановлення економічно обґрунтованих тарифів виробникам і виконавцям послуг із опалення і гарячого водопостачання для бюджетних організацій та інших споживачів.

Реклама:

Зокрема, проект передбачає збільшення тарифу на опалення на 24,9%, або на 1,34 гривні, - до 6,72 гривні за 1 кв. м опалювальної площі приміщення.

Тариф на гаряче водопостачання для бюджетних організацій планують підвищити на 21,9%, або на 3 гривні, - до 16,69 гривні/куб. м за наявності в приміщенні лічильників води, для інших споживачів - на 20,1%, або на 3 гривні, - до 17,89 гривень/куб. м.

Окрім того, КМДА має намір підвищити тарифи на теплову енергію, вироблювану енергопостачальними компаніями "Київенерго" і "Укр-Кан-Пауер" (Дарницька ТЕЦ) для постачання її бюджетним організаціям та іншим споживачам, на 26,9%, або на 55,36 гривні, - до 261,3 гривні/Гкал (із ПДВ).

Управління пояснює, що ці тарифи розраховані з урахуванням установленої Кабінетом Міністрів ціни на газ для виробництва теплової енергії для потреб бюджетних організацій та інших споживачів із січня 2008 року на рівні 934,7 гривні за тис. куб. м.

Управління приймає зауваження і пропозиції фізичних і юридичних осіб із приводу проекту до 3 лютого.

У грудні 2007 року Кабмін збільшив граничну ціну на природний газ для промислових споживачів, бюджетних організацій і прирівняних до них на 29,82%, або на 214,7 гривень за тис. куб. м, - до 934,7 гривні за тис. куб. м. із 2008 року.

Ціна встановлена без урахування ПДВ, цільової надбавки, тарифів на транспортування і постачання, витрат на збереження.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!