Новий головний митник передав "Інтер" в управління юристам

Середа, 9 січня 2008, 17:17

Голова Державної митної служби Валерій Хорошковський, який є власником і головою наглядової ради каналу "Інтер", оголосив про свій відхід від справ та передачу медіа-активів в управління юридичній компанії "Київська правнича компанія".

Таку заяву Хорошковський зробив у середу в розмові з "Телекритикою".

Юрист Ярослав Порохняк, який є членом правління АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" ("Інтер"), директором ТОВ "Український медіа-проект" (власник 61% акцій АТЗТ "УНТК") на прохання уточнити, чи йдеться про те, що Хорошковський відійшов від менеджменту або вийшов із переліку акціонерів, відповів таким чином:

"Ні. Саме свої повноваження в компанії, яка є власником безпосередньо всього медіа-холдингу, він передав "Київській правничій компанії".

Реклама:

"23 грудня 2007 року у зв’язку із призначенням Валерія Івановича Хорошковського керівником Митної служби він передав управління компаніями, в яких він обіймав посаду директора, юридичній компанії "Київська правнича компанія", - розповів він.

При цьому Порохняк уточнив, що "це були ті іноземні компанії, які контролюють групу "Інтер".

"Це компанія U.A. Inter Media Group, яка є власником 100% ТОВ "Український медіа-проект". Її директором був Валерій Іванович, але із 23 грудня передав повноваження і вийшов зі складу директорів. Також це компанія Mindon Holdings Limited, яка є власником НТН", - зазначив Порохняк.

За його словами, хто займе місце Хорошковського в цих компаніях і раді директорів, ще не відомо.

"Це питання ще не вирішене. Він подав відповідні листи про відставку, і на черговому засіданні оберуть чергового представника до ради директорів. Засідання має відбутися віддразу по закінченню новорічно-різдвяних канікул", - повідомив Порохняк.

Запитання щодо стратегії розвитку групи в 2008-му році, зокрема про формат НТН, він переадресував генеральному продюсеру Ганні Безлюдній, яка "відповідає за творчі концепції усіх каналів групи "Інтер", і НТН у тому числі".

Водночас Порохняк зазначив, що він відповідає за інші питання, однак наскільки йому відомо, "жодних різких змін на каналі не очікується".

За інформацією джерел "Телекритики", відхід Хорошковського від справ може знаменувати остаточний перехід телеканалу "Інтер" під контроль структур, пов’язаних із Дмитром Фірташем.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!