Кабмін дав офіційний старт "ощадоманії"

Середа, 9 січня 2008, 17:36 -

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про порядок перерахування коштів Держбюджету на рахунок Ощадбанку для здійснення компенсаційних виплат вкладникам Ощадного банку СРСР.

Як повідомив журналістам міністр фінансів Віктор Пинзеник, у 2008 році 5 млрд 760 млн грн піде на компенсацію Ощадбанку, 240 млн грн - на повернення коштів спадкоємцям померлих вкладників, "зокрема - 10 млн через страхування і 230 млн через Ощадбанк".

Він уточнив, що перед реєстрацією вкладники заповнюватимуть анкету, в якій визначать, що гроші мають бути перераховані або на поточний рахунок, або на депозит.

"Після цього люди включаються в реєстр, ми перераховуємо кошти, й вони зараховуються на рахунки громадян", - зазначив Пинзеник, повідомляє УНІАН.

Реклама:

Він повідомив, що з поточного рахунку кошти можна буде зняти в будь-який час, а стосовно депозитних Ощадбанк запропонував відсотки по валютних вкладах - 9,5%, по вкладах у гривні - 13,5%.

"Ітиме щомісячне нарахування відсотків із можливістю щомісячно їх знімати", - зазначив Пинзеник.

Передбачається, що вкладники Ощадного банку СРСР зможуть одержувати свої вклади в розмірі до 1 тис. грн із 11 січня.

За інформацією Пинзеника, вклади можна буде одержувати через 3 дні після дати внесення в "Реєстр вкладників заощаджень громадян".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: