Ізраїль хоче забрати в України "туристичну перлину"

Вівторок, 8 січня 2008, 10:40

Канцелярія прем’єр-міністра Ізраїлю Ехуда Ольмерта докладає зусиль для перенесення могили уманського праведника Нахмана до Єрусалима.

У разі досягнення компромісу, ізраїльтяни готові запропонувати українській стороні високу фінансову компенсацію.

Наприкінці грудня делегація МЗС Ізраїлю на чолі із заступником гендиректора відомства Пінхасом Авіві відвідала Умань та Київ.

Українська сторона повідомила, що поховання хасидського праведника буде визнано часткою національно-культурної спадщини. Водночас канцелярія Ольмерта має своє бачення.

Реклама:

Радник прем’єра Аві Відерман днями звернувся до духовних лідерів брацлавської громади. У брацлавському русі у питанні перенесення могили Нахмана з Умані точаться суперечки, утім більшість хасидів наразі виступають проти цієї ініціативи.

За словами оглядачки з питань релігії Сіван Рахав-Меїр: "Українці не мають бажання втрачати таку важливу туристичну "перлину". Тому в Ізраїлі усвідомлюють, що доведеться виплатити компенсацію".

У канцелярії Ольмерта сподіваються залучити до цієї ініціативи філантропів. Якщо ж таких не знайдеться, компенсації Україні можуть виплатити коштом держбюджету.

"Німецька хвиля"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!