Тимошенко радять продати шахту Засядька

Вівторок, 8 січня 2008, 15:09

Державний комітет із промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду (Держпромнагляд) вважає за доцільне переглянути договір із орендарями підприємства "Шахта ім. О.Засядька".

Про це повідомив голова Держпромнагляду Сергій Сторчак у вівторок під час наради у прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з питань підбиття підсумків роботи тимчасової робочої комісії з вирішення проблемних питань постраждалих і сімей загиблих шахтарів на шахті ім. Засядька, а також урядової комісії з розслідування причин аварії на цій шахті.

"Орендна форма власності не забезпечує належного рівня промислової безпеки і проведення гірничих робіт", - сказав Сторчак, повідомляє УНІАН.

За його словами, Держпромнагляд пропонує включити до акту урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті ім. Засядька доручення Фонду державного майна спільно з Міністерством юстиції та Міністерством вугільної промисловості переглянути договір оренди для забезпечення промислової безпеки.

Реклама:

Сторчак відзначив позитивні зміни у сфері підвищення безпеки праці на вугледобувних підприємствах, переданих у приватну власність.

"У нас справді є позитивні приклади, коли після приходу на шахти приватного власника картина щодо промислової безпеки радикально змінюється. Це підприємства "Павлоградвугілля", "Краснодонвугілля", "Арселор Міттал" і Миколаївський глиноземний завод", - пояснив Сторчак.

Голова Держпромнагляду уточнив, що на шахті ім. Засядька з 3 січня 2008 року введено особливий режим державного нагляду. "Це зумовлено тим, що ми не впевнені в тому, що такі ситуації не повторяться", - зазначив Сторчак.

Він повідомив, що чергове засідання урядової комісії з розслідування причин і ліквідації наслідків аварій на шахті ім. Засядька відбудеться 11 січня - на ньому планують розглянути остаточний варіант акту щодо причин аварії.

Як відомо, Тимошенко проводить нараду з питань ліквідації наслідків аварій на шахті ім. Засядька, підвищення рівня охорони та безпеки праці на вугледобувних підприємствах, а також із питань підвищення престижності шахтарської праці.

Як повідомляла раніше прес-служба Донецької ОДА, у ній бере участь голова облдержадміністрації Володимир Логвиненко, міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець, в. о. заступника міністра праці та соціальної політики Віктор Іванкевич, директор ОП "Шахта ім. Засядька" Ігор Єфремов.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!