Ціни на нафту значно знизилися

Вівторок, 8 січня 2008, 15:33

Ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 7 січня 2008 р. на провідних нафтових біржах значно знизилися. Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця постачання становлять: у Лондоні на InterContinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 94,39 (-2,40) дол./бар.; у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 95,09 (-2,82) дол./бар.

"Головним хвилюванням на ринку зараз залишається можливість рецесії економіки США, - сказав Тоні Нунан із Mitsubishi Corp. - Наразі складається враження, що це відбудеться з вірогідністю 50 відсотків, і якщо це не трапиться, наявних побоювань може бути достатньо, щоб налякати ринок".

Згідно з прогнозом аналітиків, запаси нафти за минулий тиждень могли знизитися на 900.000 бар., запаси дистилятів підвищитися на 300.000 бар., а запаси бензину збільшитися на 2,1 млн бар.

Нагадаємо, що 2 січня лютневі ф'ючерси на нафту марки Light Sweet на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) торгувалися на рекордному рівні 100 дол./бар. Така ціна була зафіксована після того, як ф'ючерс подорожчав на 4,02 дол. На думку аналітиків, такий стрибок цін пов'язаний зі спекулятивними покупками, спровокованими складною геополітичною ситуацією в світі, низьким рівнем запасів енергоносіїв.

РБК-Україна

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!