"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні можуть вимерзнути озимі

Вівторок, 8 січня 2008, 16:14

Гідрометцентр прогнозує локальне вимерзання, загибель посівів озимих культур у деяких регіонах України у зв'язку зі сталою холодною погодою й відсутністю снігу.

Про це повідомила начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко.

"Я не думаю, що такі морози принесуть значні збитки. Можливе вимерзання в окремих районах... Ми не можемо сказати, що ці температури катастрофічні, але відсутність сніжного покриву - от це дуже погано", - сказала вона.

Основна небезпека загибелі посівів стосується озимого ячменя й ріпака. При цьому Адаменко додала, що такі негативні для посівів погодні умови, як сильні морози за відсутності сніжного покриву, цього разу не особливо зачепили регіони, де традиційно сіється озимий ячмінь, тобто південні області.

Реклама:

Водночас, із її слів, цілком імовірна значна загибель посівів озимого ріпака, що цього року засівався по всій території України.

Щодо озимого жита фахівець Гідрометцентру сказала, що ця культура досить морозотривка, тому особливих проблем не очікується.

З початку року в багатьох регіонах України спостерігалося зниження температури повітря до 15-24 градусів нижче нуля за майже повної відсутності сніжного покриву. Найбільше зниження температур було в Харківській, Луганській, Сумській і Чернігівській областях.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!