Колишнього зама Бакая призначили заступником голови Нафтогазу

Субота, 5 січня 2008, 19:49

Ігоря Діденка призначили заступником голови НАК "Нафтогаз України". Про це повідомило джерело в Нафтогазі.

Як відомо, Ігоря Діденка у червні 1999 р. тодішній прем’єр-міністр Пустовойтенко призначив членом правління НАК, а з серпня 1999 р. – першим заступником голови "Нафтогазу України" (посаду голови тоді обіймав Ігор Бакай).

Після відставки Бакая у квітні 2000 р. тодішній прем’єр Віктор Ющенко призначив Діденка в. о. голови НАК "Нафтогаз". Однак 20 червня 2000 р. його звільнили постановою уряду № 999, яку підписав тодішній перший віце-прем’єр Юрій Єхануров. Причиною звільнення у документі зазначалося "невиконання доручення прем'єр-міністра України". Серед ініціаторів відставки Діденка називали тодішню віце-перм’єрку з питань ПЕК Юлію Тимошенко.

Після цього у вересні 2000 р. Печерський районний суд м. Києва поновив Діденка на посаді в. о. голови НАК "Нафтогаз", проте уряд тоді так і не виконав це рішення суду. На початку 2006 р. Ігор Діденко за допомогою судових виконавців намагався повернутися на посаду в. о. голови НАК на виконання рішення суду, але через кілька днів вирішив добровільно піти з цієї посади.

Реклама:

Також у червні 2001 р. Ігоря Діденка заарештували в м. Гановері (Німеччина) у зв’язку із розслідуванням справи колишнього голови Градобанку Віктора Жердицького.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!