Тендерна палата дала гідну відсіч Федерації профспілок і президенту

Четвер, 31 січня 2008, 17:14

У відповідь на підтримку Віктором Ющенком ініціативи  профспілок щодо ліквідації Тендерної  палати України остання звернулася до президента з пропозицією ліквідувати Федерацію профспілок України (ФПУ).

"На сьогодні діяльність ФПУ звелась до розбазарювання майна, що перебуває у її віданні. Так, мало не щомісяця в ЗМІ з’являється інформація про незаконне переведення "за копійки" санаторіїв у приватну власність та причетність до цього Федерації профспілок України. Фактично, Федерація профспілок виконує фіктивну роль у захисті прав рядових членів профспілки", - сказано у зверненні до президента.

Крім того, в Тендерній палаті України викликає здивування ініціатива Федерації щодо ліквідації ТПУ як органу громадського контролю за витрачанням державних коштів, адже профспілки не є суб’єктом ринку державних закупівель, тобто не мають стосунку до цієї сфери.

"Все це скидається на замовлення з боку невдоволених активізацією діяльності Тендерної палати на шляху викриття та оприлюднення через засоби масової інформації фактів зловживань держаними коштами, - зробили висновок автори заяви. - Нагадаємо, лише впродовж місяця Тендерна палата України повідомила про розкрадання державних коштів при проведенні тендерних процедур на кілька мільярдів гривень, а відповідні матеріали передала до правоохоронних органів та керівництва країни".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!