У Москві Тимошенко допомагає Бакай?

Четвер, 31 січня 2008, 11:07

Колишній голова ДУС Ігор Бакай допомагає прем'єру Юлії Тимошенко домовлятися в Москві про зміну умов українсько-російської газової співпраці.

Про це пишуть "Економіческіє ізвєстія" з посиланням на власні джерела.

Газета зазначає, що, за даними ЗМІ, у Росії Бакай зайняв посаду управляючого справами компанії "Базовий елемент", що належить великому російському підприємцю Олегу Дерипасці.

У п'ятницю на минулому тижні прес-служба "Базела" повідомила про партнерство з компанією "Ітера" при зведенні нових цементних заводів у країнах СНД.

Реклама:

Раніше "Ітера" значилася в партнерах компанії "Єдині енергетичні системи України", створеної Тимошенко. Також ця російська структура була посередником при постачаннях туркменського газу в Україну.

Видання також зазначає, що, за наявною інформацією, нинішній голова "Нафтогазу" Олег Дубина був помічений в аеропорту "Бориспіль" у компанії з власником "Ітери" Ігорем Макаровим після переговорів у Москві з керівництвом "Газпрому".

"Цю обставину багато експертів сприйняли як підтвердження намірів Юлії Тимошенко замінити RosUkrEnergo на "Ітеру". Сам голова уряду стверджує, що вона прагне перейти на співпрацю з "Газпромом" за прямими контрактами без посередників", - пише газета.

Бакай із травня 2005 р. перебуває в міжнародному розшуку за підозрою в здійсненні злочинів і зловживанні службовим становищем.

Із 22 березня 2005 р., за його власним визнанням, є громадянином Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!