У Києві затягують зі знесенням недобудови біля "Олімпіймського"

Четвер, 31 січня 2008, 12:19

Господарський суд Києва вирішив перенести на 12 лютого розгляд справи за позовом Генеральної прокуратури (ГПУ) в інтересах уряду та інших державних структур до ТОВ "Юджин", яке займається будівництвом ТРЦ "Троїцький" перед НСК "Олімпійський", із метою досягнення між сторонами мирової угоди.

За словами одного з учасників судового процесу, на засіданні суду ТОВ "Юджин" виступило із клопотанням про перенесення на два тижні розгляду справи для досягнення сторонами мирової угоди, що підтримав представник уряду та НСК "Олімпійський".

Під час засідання суду представник ТОВ "Юджин" адвокат Ірина Назарова заявила, що на переговорах забудовника із урядом розглядаються два варіанти вирішення проблеми: будівництво 55-метрового коридору для проходу вболівальників під будівлею ТРЦ "Троїцький" або компенсація урядом витрат фірмі з демонтажем "Троїцького" на кошти Кабміну.

Як зазначив представник ТОВ "Юджин" Андрій Вишневський, компанія наразі виконує всі взяті на себе зобов'язання відповідно до підписаного в березні 2006 року меморандуму щодо забезпечення комплексного вирішення питань, пов'язаних із підготовкою НСК "Олімпійський" до проведення фінальної частини Євро-2012.

Реклама:

Згідно з документом, ТОВ "Юджин" заявило про готовність внести зміни до проекту ТРЦ "Троїцький" для безпечної евакуації людей із НСК "Олімпійський".

Відповідно до концепції реконструкції комплексу, що була представлена на розгляд містобудівної ради Києва 7 листопада, ТОВ "Юджин" готове передбачити прохід через ТРЦ для евакуації близько 25 тис. осіб.

Раніше повідомлялося, що підписання мирової угоди між сторонами конфлікту мало відбутися ще минулого тижня .

Інтерфакс-Україна 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!