"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гулея в Ощадбанку замінить людина Ющенка?

Четвер, 31 січня 2008, 11:18

На посаді голови правління Ощадбанку Анатолія Гулея, швидше за все, змінить Олександр Морозов.

Про це в четвер повідомляє газета "Дєло" з посиланням на джерела в коаліції.

За інформацією джерел у парламентській коаліції, президента влаштовує кандидатура Морозова, і він має намір домогтися кадрової ротації.

Опитані політики сходяться в думці, що одним із найімовірніших кандидатів на посаду глави Ощадбанку є Олександр Морозов.

Реклама:

"Якщо будуть призначати нового голову Ощадбанку, швидше за все, це буде людина президента; у нинішній ситуації в Морозова шанси, звичайно, є", - вважає представник Блоку Тимошенко Михайло Поживанов.

У свою чергу, представник Партії регіонів Василь Горбаль упевнений, що в банк повернеться хтось із людей, які вже працювали в Ощадбанку.

"Це Андрій Пишний (заступник секретаря РНБО) або Морозов", - сказав він.

У той же час Пишний на питання, чи повернеться він в Ощадбанк, відповів: "У мене немає намірів залишати державну службу".

Морозов уже очолював Ощадбанк у 2005-2007 роках.

Про відставку Гулея заговорили відразу ж після дострокових парламентських виборів. Представники нової коаліції вважають, що він є ставлеником відомих політиків і бізнесменів Андрія і Сергія Клюєвих, що входять у Партію регіонів.

Однак ідея прем'єра Юлії Тимошенко повернути населенню внески, що знецінилися, дала Гулею шанс. Глава уряду навряд чи зняла би його з посади, якби він упорався з її завданням.

Рішенням Тимошенко залишити Гулея залишилися незадоволені деякі соратники прем'єра (наприклад, глава парламентського Комітету з питань податкової і митної політики Сергій Терьохін) і, що найголовніше, президент.

Ющенко розуміє, що у разі успішної роботи Ощадбанку з виплат компенсацій укладникам Ощадбанку СРСР, особистий рейтинг Тимошенко значно виросте.

До критики на адресу Гулея приєднався і лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Він вважає: змінювати керівництво банку необхідно "за незадовільну організацію компенсації внесків громадянам,  що призвело до приниження людського достоїнства, утрати здоров'я і навіть смертей громадян України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!