"Нафтогаз" удався до крайніх заходів боротьби з боржниками

Четвер, 31 січня 2008, 10:50

НАК "Нафтогаз України" заборонила теплокоммуненерго (ТКЕ) і облгазам оформлювати акти прийому-передачі природного палива в разі наявності боргів за спожитий газ.

Про це пише "Комерсант-Україна".

У компанії заявляють, що в такий спосіб хочуть домогтися від споживачів підвищення рівня розрахунків за паливо.

Але учасники ринку вважають, що  НАК намагається перекласти відповідальність за несанкціонований відбір газу "УкрГазЕнерго" на кінцевих споживачів, і прогнозують, що дії монополії лише збільшать розмір заборгованості ТКЕ й облгазів.

Реклама:

За повідомленням Мінпаливенерго, на 19 січня "Газ України" поставив природний газ на суму 1,595 млрд грн, отримавши за нього лише 310 млн грн. Таким чином, розмір розрахунків становив 19,4%. Заборгованість теплопостачальних підприємств перед "Газом України" за спожитий в 1999-2007 роках газ становить 3,2 млрд грн.

Нагадаємо, ціна на природний газ, що поставляється спільним підприємством (СП) ЗАТ "УкрГазЕнерго" промисловим підприємствам і прирівняним до них споживачам, із 1 січня 2008 року становить 934,7 грн за 1 тис. куб. м. Це ціна без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування й поставку.

Крім того, у січні в. о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз" Ігор Діденко доручив розірвати договори на послуги із транспортування природного газу між ДК "Укртрансгаз" і газорозподільними підприємствами (облгазами), з одного боку, і СП "УкрГаз-Енерго" - з іншого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!