"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бютівець каже, що столичною прокуратурою командує Черновецький

Середа, 30 січня 2008, 19:02

Народний депутат Святослав Олійник (БЮТ) надіслав Генеральному прокуророві України звернення, в якому просить Медведька перевірити дії працівників прокуратури міста Києва на предмет їх законності.

Олійник назвав дії прокуратури, які породили міжвідомче непорозуміння, юридично необґрунтованими і загалом некоректними. Він також стверджує, що справу, порушену міліцією, має розслідувати Генеральна прокуратура або МВС.

Депутат повідомляє, що 22 січня 2008 року ГУ МВС України в м. Києві порушено кримінальну справу щодо посадових осіб КМДА за незаконний розподіл та виділення земельних ділянок (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

А вже 25 січня прокуратура м. Києва припинила згадану кримінальну справу "за недостатністю доказів", вилучила з міліції всі матеріали і порушила власну кримінальну справу проти службовців КМДА - за зловживання службовим становищем.

Реклама:

Олійник підкреслив, що такі дії столичної прокуратури незаконні, мало того - вони просто абсурдні. Миттєве вилучення матеріалів слідства свідчить про необ'єктивність і упередженість працівників прокуратури, які, на думку пана Святослава, перебувають під впливом чиновників КМДА.

"У дії прокуратури Києва закладено хибну логіку. Кримінально-процесуальний кодекс не містить такого формулювання, як припинення кримінальної справи. Можна припустити, що кримінальну справу закрито, однак жодних передбачених законом підстав для закриття кримінальної справи не існує. Ба більше, "недостатність доказів» за українським законодавством не є підставою для закриття кримінальної справи. Навпаки, у разі їх недостатності слідчі відповідних органів мають продовжувати розслідування", - наголосив депутат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!