"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Секретаріат не вимагає звільнення глави Ощадбанку

Середа, 30 січня 2008, 17:08

Секретаріат президента не наполягає на звільненні голови правління ВАТ "Державний ощадний банк" Анатолія Гулея, повідомив перший заступник глави Секретаріату президента, представник президента при Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак.

За його словами, Секретаріат наполягає на тому, щоби звіт робочої групи з перевірки діяльності роботи Ощадбанку був розглянутий на засіданні наглядової ради банку.

І лише після цього ухвалювалося відповідне рішення.

"Якщо наглядова рада вирішить, що ці зауваження не мають принципового характеру - працюватиме керівник, якщо зауваження є істотними... тоді потрібно ухвалювати відповідне рішення", - сказав Шлапак.

Реклама:

Він додав: Секретаріат наполягає на тому, щоб рада банку розглянула цю проблему найближчим часом.

Нагадаємо, видання "Комерсант-Україна" повідомило, що президент Віктор Ющенко зажадав відправити у відставку голову правління Ощадбанку Анатолія Гулея, а також позбавити його квоти в наглядовій раді банку через порушення, виявлені під час перевірки діяльності банку Нацбанком.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко після цього заявила, що збирається переконати Віктора Ющенка в недоцільності звільнення Анатолія Гулея з посади голови правління Ощадбанку. А 30 січня прем'єр заявила, що жодних порушень при перевірці Ощадбанку виявлено не було.

"Економічна правда" за матеріалами Інтерфакс-Україна

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!