В "УкрГазЕнерго" лякають, що в разі перегляду схем підвищаться ціни

Середа, 30 січня 2008, 16:19

У разі перегляду наявної схеми постачань природного газу ціни для споживачів підвищаться.

Про це заявив член наглядової ради ЗАТ "УкрГазЕнерго" Андрій Галущак в інтерв`ю газеті "Економіческіє ізвєстія", передає УНІАН.

"УкрГазЕнерго" з початку своєї роботи реалізовувало газ за ціною, яка була навіть нижчою за граничну ціну, встановлену Кабміном для "Нафтогазу". Фактично, ми не використали своє право продавати газ за нерегульованим тарифом, тобто, як вказано в ліцензії - за "вільною ціною", - заявив він.

"З появою на ринку нових трейдерів, із цим ціновим режимом буде покінчено. До ціни "УкрГазЕнерго" додаватиметься трейдерська надбавка. В результаті газ продаватиметься промисловості за набагато вищою вартістю, ніж нами було заплановано на 2008 рік. Причому рівень держконтролю над ринком газу в цьому разі різко впаде, відбудеться не уявна, а справжнісінька тінізація сектору в дусі 90-х", - запевнив Галущак.

Реклама:

При цьому Галущак сказав: "Причина посиленої уваги до нас органів влади зрозуміла: йдеться про спроби адміністративного переділу газового ринку України. Якщо "УкрГазЕнерго", припустимо, спробують позбавити права продавати газ безпосередньо споживачам, це робитимуть інші, мабуть, прозоріші для когось посередники".

Як відомо, 21 січня "УкрГазЕнерго" заявило, що окремі вищі посадовці можуть вдатися до силового втручання в роботу компанії, зокрема, того ж дня Міжвідомча комісія з питань перевірки фінансово-господарської діяльності НАК "Нафтогаз України" здійснила незаконну спробу перевірити діяльність ЗАТ "УкрГазЕнерго".

Формальною підставою для цієї акції стало доручення Міністерства економіки. В "УкрГазЕнерго" членам Міжвідомчої комісії в здійсненні перевірки відмовили, оскільки на це в Комісії немає законних підстав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!