У Ющенка пояснили, чому Тимошенко захищає голову Ощадбанку

Середа, 30 січня 2008, 13:40

Член Наглядової ради Ощадбанку Андрій Пишний в середу на брифінгу пояснив, чому президент Віктор Ющенко і прем`єр-міністр Юлія Тимошенко дають різні оцінки діяльності правління Ощадбанку.

Як передає УНІАН, за словами Пишного, президент оцінює роботу банку системно, грунтуючись на інформації, яку він одержував про діяльність цієї кредитно-фінансової установи впродовж тривалого часу.

"Системний аналіз дає президентові (підстави) давати ті оцінки, які прозвучали», - сказав Пишний.

Прем`єр-міністр Тимошенко, на його думку, оцінює діяльність Ощадбанку лише в контексті виконання урядового доручення з виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР.

Реклама:

Пишний сподівається, що наглядова рада банку, до складу якої входять представники Верховної Ради, президента і Кабінету Міністрів, знайде спільну мову в оцінці діяльності правління Ощадбанку.

Як відомо, газета "Коммерсант" (від 29 січня) повідомила, що президент Ющенко на зустрічі з керівництвом Верховної Ради і Кабінету Міністрів зажадав відправити у відставку голову правління Ощадбанку Анатолія Гулея. Як аргумент Ющенко послався на результати перевірки Ощадбанку Національним банком. Зокрема, за інформацією Ющенка, НБУ виявив "численні порушення", про які не міг не знати Гулей.

Водночас Тимошенко заявила, що уважно спостерігала за кожним днем роботи Гулея, і його діяльність на посаді керівника Ощадбанку жодних нарікань у неї не викликала. Прем`єр повідомила, що має намір при особистій зустрічі з президентом надати йому об`єктивну інформацію стосовно організації роботи Ощадбанку і висловила впевненість, що він змінить свою думку.

До наглядової ради Ощадбанку входить 15 членів, яких рівними квотами, по п`ять осіб, призначають президент, уряд і Верховна Рада.

Гулей наприкінці березня 2007 року став головою правління Ощадбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!