Посол РФ не розуміє, про яких газових посередників каже Тимошенко

Середа, 30 січня 2008, 11:46

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін відзначає, що він не розуміє, про яких посередників в українсько-російських газових відносинах говорить прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Про це він сказав у відповідь на прохання прокоментувати заяву Тимошенко про необхідність ліквідувати посередників у газових відносинах між Україною і РФ.

"Я не знаю, чого вона хоче, що вона має на увазі, яких посередників", - сказав посол.

За його словами, з боку Росії працює державна компанія "Газпром", і процес постачання газу є підконтрольним і прозорим. "Інших компаній у нас немає", - сказав Черномирдін.

Реклама:

При цьому він відзначив, що скоро відбудеться візит Тимошенко до Москви (запланований на 21 лютого), і тоді стане ясно, яких посередників вона мала на увазі".

Відповідаючи на запитання про те, чи можуть газові питання обговорюватися на засіданні міждержавної комісії Ющенко-Путін 12 лютого, Черномирдін відзначив: "Президенти все можуть обговорювати, у тому числі і це питання".

Компанія "РосУкрЕнерго" є ексклюзивним постачальником газу до України, реалізовуючи його українським споживачам через ЗАТ "УкрГазЕнерго".

50% "РосУкрЕнерго" належить російському газовому монополістові ВАТ "Газпром", 45% - українському бізнесменові Дмитру Фірташу, 5% - Івану Фурсіну.

28 січня в Брюсселі після зустрічі з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу Тимошенко вкотре заявила, що наполягає на ліквідації всіх посередників у газових відносинах між Україною і Росією.

"Моя позиція абсолютно незмінна: Україні не потрібні для контрактів на постачання газу з Туркменістану, Узбекистану, Казахстану жодні тіньові посередники. Наявність таких посередників є ознакою певних корупційних дій", - сказала Тимошенко.

УНІАН 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!