Україна ніколи не зможе бути незалежною в газових питаннях - Черномирдін

Середа, 30 січня 2008, 10:38

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін вважає, що Україна навряд чи може бути незалежною від Росії в газових питаннях.

Про це він заявив у вівторок журналістам, повідомляє УНІАН.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи можливо, щоб Україна не залежала від РФ у газових питаннях, Черномирдін сказав:

"Думаю, що ні. Газ, який видобувається в Росії, це єдина на сьогодні "комора", яка забезпечує не тільки Росію і пострадянський простір, але і весь Європейський континент, а зараз вже ми на Азію йдемо".

Реклама:

Він також зазначив, що не чув заяви прем`єра Юлії Тимошенко про намір побудувати новий газопровід "Білий потік", який в обхід Росії з'єднає країни Центральної Азії з державами ЄС через Чорне море і Україну.

При цьому Черномирдін сказав, що Україна може будувати цей газопровід, але "для того, аби щось побудувати, потрібно щось мати".

Як повідомлялося, Тимошенко заявила про намір спільно з Євросоюзом побудувати новий газопровід "Білий потік", який з'єднає країни Центральної Азії з державами ЄС через Чорне море і Україну.

Ідея "Білого потоку" (White Stream) полягає в будівництві газопроводу з Туркменістану через Азербайджан у грузинський порт Супса, і потім по дну Чорного моря через Крим у напрямі Європейського Союзу.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!