У БЮТ кажуть, що за "Луганськтепловоз" Семенюк загрожує п'ять років в'язниці

Вівторок, 29 січня 2008, 18:51

Злочини, що їх скоїла голова ФДМ Валентина Семенюк, передбачають не менше п'яти років кримінальної відповідальності.

Про це в інтерв'ю "Інтермедіа консалтингу" сказав член БЮТ Валерій Писаренко: "Я отримав листа від Генеральної прокуратури, у якому підтверджуються виявлені порушення в процесі приватизації "Луганськтепловозу".

Наступним процесуальним кроком повинна бути кримінальна справа за фактом незаконної приватизації підприємства.

За якою статтею буде порушено кримінальну справу, поки що сказати тяжко, оскільки там кілька складів злочину, у тому числі й посадових.

Реклама:

Якщо ГПУ раптом виявить, що Валентина Петрівна одержувала тоді якісь матеріальні блага, то це зовсім інший рівень відповідальності.

Але в кожному разі ступінь тяжкості злочинів такого характеру передбачає не менше п'яти років кримінальної відповідальності".

На його думку, основна причина нинішніх різких заяв Валентини Семенюк - побоювання за своє майбутнє: "Я бачу, що пані Семенюк шукає різні приводи, аби не відповідати за розпродаж понад трьох тисяч підприємств торік, через що бюджет недоодержав десь так 8 млрд грн. От це, напевно, головна причина того, що пані Семенюк сьогодні хвилюється за своє майбутнє".

"Хотілося би, щоб вона не робила таких різких заяв, а все-таки більше говорила про факти. Я би радив Валентині Петрівні зараз поїхати відпочити, провести медовий місяць, щоб повернутися повною сил і відповісти за все скоєне", - додав бютівець.

Як відомо, напередодні Писаренко повідомив про те, що Генеральна прокуратура України знайшла порушення чинного законодавства під час приватизації ВАТ "ХК "Луганськтепловоз".

18 січня народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко звернулися в Генпрокуратуру з проханням порушити кримінальну справу за фактом незаконної приватизації ВАТ "Луганськтепловоз".

Як повідомлялося раніше, Верховний Суд України підтвердив незаконність приватизації "Луганськтепловозу".

Екс-прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляв, що вважає приватизацію ХК "Луганськтепловоз" законною.

Замголови БЮТ у парламенті Андрій Кожем'якін заявив, що "Луганськтепловоз" повернуть державі.

Пізніше голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив, що в Україні не буде реприватизації.

Главред 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!