"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР інвестував у економіку України близько 1 млрд дол.

Вівторок, 29 січня 2008, 18:03

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) у 2007 р. вклав в українську економіку близько 1 млрд дол. (647 млн євро), повідомляє прес-служба банку.

Минулий рік також став рекордним за кількістю нових операцій (32 транзакції). При цьому обсяг співфінансування у формі синдикованих кредитів у 2007 р. порівняно з 2006 р. зріс утричі і сягнув додатково 321 млн євро. Також збільшився обсяг фактично наданих коштів за кредитами ЄБРР, який становив майже 500 млн євро, що є історичним максимумом для банку в Україні.

Для ефективного управління проектами в Україні ЄБРР на 30% збільшив кількість співробітників у Київському офісі, а також відкрив регіональний офіс у Дніпропетровську.

У 2007 р. ЄБРР підписав угоду по кредиту комунальним транспортним підприємствам "Київський метрополітен" і "Київпастранс" у розмірі 100 млн євро, ВАТ "Галнафтогаз", провідному операторові мережі заправних станцій в Україні під торговою маркою "ОККО", на 100 млн дол., компанії Cersanit Invest, яка є українським дочірнім підприємством найбільшого виробника і дистриб'ютора устаткування для ванних кімнат і керамічної плитки в Польщі компанії Cersanit Group, на 80,8 млн євро.

Реклама:

Також ЄБРР і провідні українські банки в 2007 р. створили значний стимул для розвитку грошових ринків в Україні шляхом початку розрахунку індексу процентних ставок пропозиції "Київпрайм" - ставки-орієнтиру для процентних ставок короткострокових запозичень на українському міжбанківському ринку.

Відзначимо, раніше президент ЄБРР Жан Лем'єр прогнозував обсяг інвестицій до України в 2007 році на рівні близько 800 млн євро.

Європейський банк реконструкції та розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. За даними на січень 2008 р., банк узяв зобов'язання про надання інвестицій на суму понад 3,2 млрд євро в рамках понад 158 проектів.

РБК-Україна

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!