"Укрзалізниця" не збирається поступатися металургам

Вівторок, 29 січня 2008, 15:08
Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" вважає необґрунтованими вимоги металургійних підприємств скасувати уведені Міністерством транспорту й зв'язку з лютого підвищення залізничних тарифів на вантажоперевезення.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор "Укрзалізниці" Василь Мельничук.

Він підкреслив, що введене підвищення тарифів не призведе до значного збільшення споживчих цін.

"Воно (підвищення тарифів) значно не вплине на споживчі ціни. Це значить, що, маючи мільярд, ми хочемо 2, а Державне підприємство "Укрзалізниця" нехай збанкрутує", - прокоментував Мельничук вимоги металургів.

Він додав, що в 2007 році "Укрзалізниця" не змогла здійснити раніше плановані збільшення тарифів на вантажоперевезення, тоді як металурги збільшили ціни на необхідну для залізниць продукцію на 25-33%.

Реклама:

Мельничук додав, що зараз розміри українських тарифів на вантажоперевезення вдвічі менші, ніж на російських залізницях і в 1,7 разу менші, ніж на білоруських залізницях.

Нагадаємо, керівники металургійних підприємств просять президента Віктора Ющенка й прем'єр-міністра Юлію Тимошенко скасувати наказ Міністерства транспорту та зв'язку щодо підвищення тарифів на низку залізничних вантажоперевезень і створити незалежну комісію з регулювання цін і тарифів держмонополій, у тому числі й у транспортній сфері.

17 січня Мінтрансзв'язку своїм наказом уніфікувало тарифи на внутрішнє, експортне й імпортне перевезення вантажів на залізницях із лютого.

Крім того, Мінтрансзв'язку знизило знижки на вантажоперевезення приватними піввагонами з 33-51% до 16-36% із лютого.

Українські Новини 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: