Вінський зупинив усі тендерні закупівлі

Вівторок, 29 січня 2008, 13:55

Мінтранзв'язку до 10 лютого призупинило проведення тендерних процедур щодо всіх підприємств і підрозділів галузі.

До цього часу у відомстві обіцяють виробити нову систему закупівель, а також змінити склад більшості тендерних комісій - для того, щоб зупинити зловживання в сфері закупівель за держкошти.

Сотні підприємств галузі повинні надати міністерству інформацію про механізм закупівель, обґрунтування цінової політики та ін. При цьому перевірки міністерства не стосуватимуться вже укладених контрактів на підставі результатів тендерів, проведених раніше.

Однією з підстав рішення Йосипа Вінського про необхідність щось змінювати в системі закупівель стали висновки Тендерної палати України (ТПУ), оприлюднені на початку січня.

Реклама:

За словами представника правління ТПУ Володимира Лаби, під час антикорупційного аудиту в сфері держзакупівель відомство встановило, що Мінтранзв'язку й підлеглі йому структури використовували в 2007 році із грубим порушенням законодавства 4,4 млрд грн. При цьому збиток державі нанесений у розмірі 1,68 млрд грн.

У структурах Мінтрансу незадоволені активністю міністра.

Старший партнер юридичної фірми Ільяшев і партнери, Роман Марченко погоджується з тим, що наказ не відповідає чинному законодавству.

"Економіческіє ізвєстія" 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!