"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко запропонувала Європі новий газопровід "Білий потік"

Вівторок, 29 січня 2008, 10:39
28 січня, виступаючи на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко запропонувала Європейському Союзу побудувати новий газопровід із Туркменістану White Stream ("Білий потік").

"Ми пропонуємо нові транскаспійські, трансчорноморські коридори, і ми пропонуємо зробити це перспективою не двадцятиріччя, а сьогодення", - сказала вона.

Ідея створення газопроводу White Stream розроблена в 2005 році і представлена Юлією Тимошенко. Вона полягає в будівництві газопроводу із Туркменістану через Азербайджан до грузинської Супси, а потім по дну Чорного моря через Крим у напрямку Європейського Союзу.

Юлія Тимошенко зазначила, що сьогодні Україна пропонує створити новий газопровід, який сприяв би диверсифікації постачань енергоресурсів як в Україну, так і в Європейський Союз.

За словами прем'єра, сьогодні будується багато газопроводів, які не завжди дають можливість диверсифікувати постачання енергоресурсів, а деякі з них, навпаки, посилюють залежність від однієї країни-постачальника.

Реклама:

На сьогодні у стадії підготовки до будівництва перебувають три нові газопроводи, які мають постачати газ до ЄС. Це Північний та Південний потоки, які мають постачати російський газ, а також газопровід "Набукко", який може постачати газ із Азербайджану та у перспективі - з Ірану.

УНІАН

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: