Ющенко хоче звільнити керівництво Ощадбанку і позбавити уряд його квоти

Вівторок, 29 січня 2008, 10:20

Президент Віктор Ющенко вимагає відправити у відставку голову правління Ощадбанку Анатолія Гулея, а також позбавити уряд його квоти в наглядовій раді банку.

Про це пише "Комерсант-Україна".

У банківському оточенні допускають, що новим головою правління Ощадбанку стане заступник секретаря РНБО Андрій Пишний.

Президентська ініціатива з цього питання вимагає підтримки Верховної Ради - очевидно, саме через це на нараду запросили лідерів парламентських фракцій, що представляють більшість. Як розповіли газеті "Комерсант-Україна" високопоставлені представники коаліції, Віктор Ющенко вимагає звільнити голову правління Ощадбанку Анатолія Гулея.

Реклама:

Ющенко як аргумент послався на результати перевірки Ощадбанку Національним банком України. Нібито НБУ виявив "численні порушення", про які не міг не знати Гулей. Окрім того, президент заявив, що має інформацію про "нецільове використання коштів Ощадбанку" під час виборчої кампанії.

"Гроші направлялися на фінансування політичної сили, представників якої немає в цьому залі", - заявив президент, давши зрозуміти, що мова про Партію регіонів.

Гулей заявив, що йому не зрозуміла мотивація висловлених йому претензій. Про заяву щодо фінансування Ощадбанком політичних партій він сказав: "У результатах перевірки Нацбанку нічого такого не зазначено, і я думаю, що президента неправильно інформували".

Гулей додав також, що зміна керівництва банку призведе до того, що процес виплати внесків Ощадбанку СРСР буде припинений: "Поки новий голова розбереться у взаєминах у відомствах і з керівниками на місцях, мине кілька місяців. А для зупинки всіх виплат досить просто розбалансувати нинішній процес бюджетних перерахувань".

Як повідомлялося, 19 березня 2007 року наглядова рада Ощадбанку звільнила Олександра Морозова з посади глави правління, призначивши на його місце Анатолія Гулея.

Тоді Гулей заявив, що виступає за те, щоб поводження Ощадбанку на ринку було агресивним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: