Експерти намагаються вгадати, як Балога стримуватиме приватизаційну активність Тимошенко

Понеділок, 28 січня 2008, 14:34

Експерти Агентства моделювання ситуацій (АМС) прогнозують спроби стримування приватизаційної активності Кабінету Міністрів Юлії Тимошенко з боку Секретаріату президента.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Для Тимошенко проведення ефективної й публічної приватизації, а також низка найгучніших реприватизаційних прецедентів мають принципове значення, не менш важливе, ніж проведення компенсаційних виплат Ощадбанком", - вважає директор агентства Віталій Бала.

Він зазначив, що найближчим часом можна чекати продажу таких об'єктів, як "Укртелеком", Одеський припортовий завод, низки обленерго й повторного продажу "Луганськтепловозу".

Реклама:

Водночас фактором, який найбільше стримує приватизацію, експерт вважає позицію Секретаріату, співробітники якого, на думку Бали, намагаються приписати президенту Віктору Ющенку основні успіхи, делегувавши більшість відповідальності Кабміну.

"Сьогодні очевидні спроби Секретаріату президента вплинути на приватизацію, зокрема на першочерговість формування списку об'єктів. І цьому є дві причини: по-перше, вони серйозно побоюються зростання популярності й впливовості Тимошенко, по-друге, очевидні спроби різних груп впливу в Секретаріаті президента взяти участь у формуванні тендерних умов", - заявив Бала.

Однак, на його думку, у принципових для себе питаннях Тимошенко не піде на поступки Секретаріату.

Нагадаємо, Ющенко виступає за зменшення ажіотажу навколо об'єктів першочергової приватизації в 2008 році.

27 січня він оголосив про наявність інформації, що запропоновані в списку об'єктів на першочергову приватизацію обленерго можуть бути роздані депутатам Верховної Ради за їхні голоси.

16 січня Кабінет Міністрів затвердив список із 26 підприємств, що підлягають першочерговій приватизації в 2008 році.

Пізніше прес-служба президента повідомила, що Ющенко просить Тимошенко скасувати його.

Відповідно до повідомлення прес-служби, президент вважає поспішним розгляд і прийняття Кабміном цього розпорядження перед прийняттям нової редакції Закону "Про державну програму приватизації".

Кабмін же не має наміру скасовувати список об'єктів для першочергової приватизації в 2008 році.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!