"Голден Телеком", "Білайн" і Life:) кажуть, що змови проти МТС немає

Понеділок, 28 січня 2008, 13:52

Оператори мобільного зв'язку компанії "Голден Телеком", "Українські радіосистеми" (бренд "Білайн") і "Астеліт" (бренд Life:) спростовують наявність змови проти "Українського мобільного зв'язку" (бренд МТС) і ведення несумлінної конкуренції.

Про це повідомили представники компаній "Голден Телеком", "Українські радіосистеми" й "Астеліт".

"Це обвинувачення не має під собою жодного обґрунтування, і ми категорично спростовуємо його. Як і раніше, ми виступаємо за формування єдиної прозорої системи взаєморозрахунку між операторами, що буде відповідати європейському стандарту й забезпечить справедливе конкурентне середовище, у якому всі гравці ринку будуть мати рівні умови для розвитку", - сказала начальник департаменту зовнішніх і корпоративних зв'язків "Астеліту" Оксана Рудюк.

Разом із тим, на думку компаній, чинні симетричні ставки інтерконнекту є стримуючим чинником для компаній, що розвиваються, і негативно відображаються на конкурентному середовищі.

Реклама:

"Формування ставок міжоператорских взаєморозрахунків має значний уплив на ринок і повинне перебувати не під контролем господарюючих суб'єктів, а регулятора галузі", - зазначила керівник служби зі зв'язків із громадськістю "Українських радіосистем" Ірина Леличенко.

Директор зі зв'язків із громадськістю "Голден Телекому" Наталія Стражник зазначила, що нинішня ситуація на ринку мобільного зв'язку радше є відбиттям і наслідком змови великих операторів "Українського мобільного зв'язку" (МТС) і "Київстару", які створюють все більший ціновий тиск на чинних гравців і не дають їм можливості розвиватися.

"Адміністративним шляхом, а аж ніяк не ринковими методами, великі гравці змогли встановити загороджувальні й антиконкурентні розрахункові такси за доступ на свої мережі й не хочуть жодним чином міняти ситуацію", - сказала Стражник.

Вона також зазначила, що проблема ставок інтерконнекту стосується як операторів мобільного зв'язку, так і фіксованого, оскільки на сьогодні оператори фіксованого зв'язку платять за доступ до мобільних мереж удвічі більше, ніж мобільні - до фіксованого.

Нагадаємо, МТС звинувачує "Голден Телеком", "Білайн" і Life:) у несумлінній конкуренції на ринку мобільного зв'язку й наявності змови між ними проти МТС.

11 січня МТС заблокувала доступ до своєї мережі абонентам "Голден Телекому", оскільки вважає чинні ставки з інтерконнекту економічно невигідними й необґрунтованими.

Раніше "Голден Телеком", "Білайн" й Life:) неодноразово заявляли про необхідність уведення асиметричних ставок інтерконнекту для створення прозорої системи взаєморозрахунку між операторами, що забезпечує конкурентне середовище й рівні умови для розвитку всіх гравців ринку.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!