На азійських фондових ринках - обвал

Понеділок, 28 січня 2008, 11:24
Ринок акцій в Японії відкрився у понеділок значним падінням індексу Nikkei, яке прийшло на зміну триденному зростанню.

Інвестори почали розпродавати акції найбільших японських експортерів, побоюючись зниження їх прибутків на тлі економічного спаду в США.

Лідерами зниження в першу годину торгів стали виробник цифрової фото- і відеотехніки Canon Inc. (-2,7%) і провідний виробник електроніки Sony Corp. (2,2%), автопромислова корпорація Toyota Motor (-2,9%) та її конкурент Honda (-3,1%). Всі ці компанії значну частку своєї продукції збувають на ринках Північної Америки.

Завершилися фондові торги в Японії 28 січня 2008 р. падінням основного індексу Nikkei на 3,97%. Нагадаємо, Токійська фондова біржа - друга в світі за розмірами операцій після Нью-йоркської.

Фондові торги в Китаї завершилися сьогодні падінням основного індексу на 7,2%. Такі ж тенденції мали місце у понеділок на фондових ринках інших країн Азії.

Реклама:

Паніка передалася азіатським державам після подій на торгових майданчиках США у п`ятницю, 25 січня. Індекс "блакитних фішок" Dow, який при відкритті сесії у п`ятницю виріс на понад 100 пунктів, за підсумками дня знизився на 171,44, або на 1,38%. Індекс широкого ринку Standard & Poor's 500 впав за підсумками торгів на 1,59%. Індекс Nasdaq Composite знизився до закриття на 1,47%.

Змінилася і поведінка двох провідних світових валют. На міжнародних біржах відбулося значне зміцнення долара США до євро.

Зараз співвідношення між європейською і американською валютами  становить 1 євро : 1,4684 дол., тоді як один робочий день тому за 1 євро платили 1,4756 дол. Отже в порівнянні з 25 січня, євро ослабло по відношенню до долара на 0,5%. І зараз курс долара продовжує рости.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!