Фірташ заперечив "фантастичні схеми" з Могилевичем

Понеділок, 28 січня 2008, 11:33

Співвласник Росукренерго Дмитро Фірташ спростовує будь-який зв'язок між собою і затриманим у Москві кримінальним авторитетом Семеном Могилевичем, а також його причетність до справ Росукренерго.

Про це він заявив в інтерв'ю російській газеті "Вєдомості".

"Для мене зв'язок між тим, що сталося, і компанією RosUkrEnergo зовсім незрозумілий. Я вважав, що всі звинувачення [у зв'язках газового трейдера з Могилевичем] залишилися в минулому", - заявив він на зауваження, що після затримки Могилевича "багато хто став пророкувати виникнення проблем у RosUkrEnergo".

Фірташ підкреслив, що "сьогодні вся інформація про власників і фінансовий стан RosUkrEnergo абсолютно відкрита: 50% - у Газпрому, інші 50% - у мене і мого молодшого партнера [Івана Фурсіна], ця інформація багаторазово перевірялася, у тому числі органами інших країн, наприклад Сполученими Штатами".

Реклама:

"Якби щось знайшли, невже це стали би приховувати! І жодного зв'язку між мною і Могилевичем виявлено не було. З тої простої причини, що такого зв'язку не існує", - запевнив бізнесмен.

На зауваження про те, що через "Арбат Престиж", зі співвласником якого - Володимиром Некрасовим - був затриманий Могилевич, хтось міг легалізувати свої кошти, і що "з огляду на старі звинувачення в тому, що Могилевич має частку в доходах RUE, чому б йому не виводити гроші за допомогою вашої компанії?", Фірташ сказав:

"Я взагалі не маю жодного  уявлення ні про бізнес "Арбат Престижу", ні про те, як працює парфумерний ринок. А що стосується можливості виведення грошей через RosUkrEnergo, те це нереальна, фантастична схема".

"Усі рішення, що стосуються RosUkrEnergo, ухвалюються на координаційній раді, у яку входять по 4 представники від Газпрому і Centragas. Керівництво компанії несе персональну відповідальність за свої рішення. Всі фінансові операції, всі платежі перебувають під жорстким контролем аудиторів. Усі доходи, які ми одержуємо, легальні, з них сплачені податки. Тому таке припущення порожнє й абсурдне", - заявив він.

На заувагу, що, за наявними даними, Фірташ і його колишня дружина Марина у 2003 році володіли 33% акцій фірми "Рінвей", якій належало 40% акцій "Арбат Престижу", бізнесмен відповів:

"Це не секрет, що я знаю Некрасова, у нас нормальні дружні відносини. У нього одна з найкращих колекцій картин, і коли мені потрібно було купити картину, я завжди звертався до нього за порадою. Років 5 назад я навіть виявляв цікавість до парфумерного бізнесу, але не побачив тоді для себе жодних перспектив, і з того часу я ним не цікавлюся".

При цьому Фірташ відкинув припущення одного з давніх партнерів Могилевича - підприємця Сергія Михайлова - про те, що арешт Могилевича міг бути пов'язаний із тяжбами між Росією й Україною навколо RosUkrEnergo. "Ми займаємося постачаннями газу в Україну й у країни Європи і жодного відношення до Могилевича не маємо. Ні прямого, ні побічного", - підкреслив він.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!