"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"УкрГаз-Енерго" і RosUkrEnergo домовилися з "Нафтогазом" разом вирішувати проблеми

Понеділок, 28 січня 2008, 11:15

Представники RosUkrEnergo AG, "УкрГаз-Енерго" і "Нафтогазу України" у Києві в суботу домовилися про створення кількох робочих груп для вирішення проблемних питань, що нагромадилися у стосунках між цими компаніями.

"На наше спільне щастя, переговори пройшли в конструктивному руслі. Починалися вони тяжко, але вже до середини зустрічі ми знайшли розуміння того, що повинні спільними зусиллями вирішувати наявні проблеми", - сказав журналістам голова правління "УкрГаз-Енерго" Ігор Воронін після завершення чергового раунду переговорів, що відбувалися у центральному офісі "Нафтогазу України".

Він уточнив, що фахівці компаній тепер будуть працювати над погашенням заборгованості за поставлений раніше природний газ, проблемами безконтрактного добору палива підприємствами НАКу і над невиконанням українською стороною зобов'язань із транзиту газу.

Черговий етап переговорів, за словами Вороніна, повинен відбутися наступного тижня.

Реклама:

Глава "УкрГаз-Енерго" висловив сподівання, що компанія найближчим часом цілком погасить прострочену заборгованість перед RosUkrEnergo у розмірі $598 млн. Він уточнив, що заборгованість підприємств "Нафтогазу" перед Укргазенерго за поставлений газ, яка підтверджена документально, наразі становить $215 млн.

Виконавчий директор RosUkrEnergo Дмитро Глебко також відзначив результативність зустрічі, що відбулася в суботу.

Представники "Нафтогазу" від спілкування з пресою після завершення зустрічі відмовилися.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!