"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вищий господарський суд став на бік Ахметова

П'ятниця, 25 січня 2008, 19:01

Вищий господарський суд (ВХСУ) у п'ятницю скасував постанову Запорізького апеляційного господарського суду від 21 грудня 2007 року про визнання недійсними рішень, прийнятих загальними зборами акціонерів ВАТ "Дніпроенерго" 27 серпня 2007 року.

Про це повідомив член правління Дніпроенерго Дмитро Тевелєв, який із жовтня 2006 року до жовтня 2007 року управляв санацією товариства.

"Рішення ВХСУ ще раз підтвердило законність і правомірність усіх дій, які були проведені акціонерами "Дніпроенерго", кредиторами й інвесторами з метою відновлення платоспроможності й виходу суспільства із процедури банкрутства. План санації вже реалізований, підприємство не має боргів, і його капіталізація виросла в кілька разів.

Сьогодні було підтверджено, що акціонери, і в першу чергу держава, яка володіє контрольним пакетом акцій, правомірно й у точній відповідності з вимогою закону здійснюють керування компанією. Цього права вони були позбавлені протягом майже шести років у період проведення процедур у справі про банкрутство", - прокоментував рішення суду Тевелєв.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!