У Москві затримали Севу Могилевича, а потім приплели до справи Піскуна

П'ятниця, 25 січня 2008, 16:17
У Москві було затримано людину, відому як Семен Могилевич, який розшукувався правоохоронними органами низки держав.

Як повідомило Інтерфаксу джерело в правоохоронних органах у четвер, він був затриманий одночасно з власником мережі магазинів "Арбат-Престиж" Володимиром Некрасовим.

За даними джерела, Могилевич і Некрасов є фігурантами в рамках однієї кримінальної справи.

Відповідно до інформації джерела, Могилевич кілька разів змінював прізвища і на цей момент його офіційним прізвищем є "Шнайдер".

Останкінський суд, який дав санкцію на арешт Некрасова, також санкціонував і арешт Могилевича (Шнайдера), зазначило джерело.

У свою чергу, керівник прес-служби Мосміськсуду Ганна Усачева підтвердила, що Останкінський суд "обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Сергію Шнайдеру, 1946 року народження, підозрюваному за статтею 199 КК РФ (ухиляння від сплати податків і (або) зборів з організації)".

За її словами, Шнайдер є консультантом у фірмі "Евергейт".

Тимчасом, згідно з даними інших джерел Інтерфаксу у правоохоронних органах, людина, відома як Семен Могилевич, також знана у кримінальних колах Росії та зарубіжжя як "Дон Сименон" і "Людина з сімома обличчями".

"Спецслужби багатьох країн розшукували його протягом кількох десятиліть. Могилевич має кілька громадянств", - повідомив співрозмовник агентства.

За його даними, Могилевич був оголошений ФБР у розшук. У США він звинувачувався у шахрайстві, рекеті та відмиванні грошей.

Джерело відзначило, що затримання було здійснено співробітниками головного управління МВС по ЦФО.

Як зазначає УНІАН, Могилевичу 61 рік, він із Києва. Одержав диплом економіста в Львівському університеті.

За даними правоохоронних органів, на початку 1970-х був пов`язаний із люберецьким (валюта), а згодом із солнцевським угрупованням. Двічі був засуджений у Росії. У 1990 році емігрував до Ізраїлю, потім переїхав до Угорщини. До 1992 року став громадянином Росії, України, Ізраїлю, Угорщини.

***

Російський телеканал РТР у своєму випуску новин поширив новину про затримання одного з фігурантів справи "Арбат-Престиж" Сергія Шнайдера з фотографією українського депутата Святослава Піскуна.



Як відомо, саме за прізвищем Шнайдер у Москві був затриманий Семен Могилевич.

У той же час, сам Піскун у п'ятницю перебував у Верховній Раді і, напевно, не знає, як помилилися з його фото російські журналісти.

"Економічна Правда" за матеріалами "Української Правди"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: