"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Укрпошті дали 5 днів на доставку виплат

П'ятниця, 25 січня 2008, 15:38
На підприємстві "Укрпошта" створена робоча група для організації виплат громадянам компенсаційних коштів за внесками Ощадбанку СРСР.

Її очолить гендиректор із питань розвитку фінансових послуг Галина Нелепа, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Мінтрансзв’язку.

Наразі відпрацьовано порядок здійснення компенсаційних виплат через Укрпошту і взаємодії філій підприємства з установами Ощадбанку.

Для одержання компенсаційних коштів через мережу Укрпошти вкладник повинен прийти у своє відділення Ощадбанку і подати розпорядження про здійснення структурними підрозділами Укрпошти доставки і виплати належної йому суми компенсаційних виплат.

Поштарі почнуть здійснювати виплати після надходження з Ощадбанку необхідних документів і коштів.

Прес-служба зазначає, що сума виплат доставляється і виплачується власникові заощаджень не пізніше 5-ти робочих днів із дати надання ним установі Ощадбанку розпорядження про здійснення Укрпоштою доставки і виплати належних сум компенсаційних виплат.

Це встановлено постановою Кабінету Міністрів від 17 січня цього року про внесення зміни до відповідної постанови Кабміну від 9 січня.

Як відомо, 11 січня Ощадбанк почав виплати заощаджень вкладникам Ощадбанку СРСР по всіх регіонах України, які пройшли до 8 січня 2008 року ідентифікацію зі внесенням даних про них до Реєстру.

Відповідно до урядової постанови від 9 січня цього року про порядок повернення знецінених заощаджень громадян, для цього Ощадбанку виділяється 5 млрд 760 млн грн.

Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко говорила, що "Ощадбанк не розрахований на такий потік людей". Із цієї причини до виплат внесків була залучена Укрпошта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!