"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Семенюк каже, що була ефективною і добре "заробляла гроші"

П'ятниця, 25 січня 2008, 14:59
Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк вважає, що вона ефективно працювала на цій посаді і добре "заробляла гроші" для Державного бюджету.

Це випливає з її слів, сказаних в інтерв'ю газеті "Київський Телеграф", які цитує прес-служба Соціалістичної партії, у котру входить Семенюк.

"За 13 років приватизації в Державний бюджет надійшло 17,9 млрд грн. За період роботи ФДМ із 2005-го до 2007 року – майже 24 млрд грн, а продано мізерну кількість об'єктів", - зазначила "соціалістка".

"У нас є страхова компанія, яка раніше називалася "Оранта". Для порівняння: 14,42% акцій були куплені за 6 із половиною мільйонів гривень, а Семенюк виставляє 25% + 1 акція й отримує 500 млн 750 тис. грн за стартової ціни в 80 млн грн", - сказала голова ФДМ.

"Хто скаже, що я погано заробляю гроші?" - запитала Семенюк.

"Звичайно, необхідно 300 депутатських голосів для створення Міністерства державного майна замість ФДМ і перепідпорядкування його Кабміну. Адже для цього необхідно внести зміни в Конституцію", - сказала голова ФДМ, відзначивши, що "про це сьогодні, справді, багато говорить нова влада".

"Хоча якщо не ухвалять закон про ФДМ або ж створять міністерство при Кабміні, то краще й зовсім розформувати Фонд і створити 20-й департамент Мінфіну, щоб за півроку продати все "по понятіям". Після чого наступить колапс і приватизації, і держмайну", - впевнена Семенюк.

Вона також зазначила, що "йшла на посаду голови ФДМ у 2005 році з умовою ухвалення закону про Фонд".

"Але замість цього постановами, ухваленими в 2005 році, нас позбавили навіть статусу головного розпорядника коштів. Я вже не кажу про те, що досі діє типове положення про Фонд зразка 1992 року. За рішенням Конституційного Суду ми не можемо бути органом виконавчої влади", - зазначила Семенюк.

"Але і "присоскою" Кабміну бути не можна", - підкреслила чинна голова ФДМ.

Як відомо, Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко має намір звільнити Семенюк із посади голови ФДМ і призначити на цю посаду члена БЮТ Андрія Портнова. Відповідна постанова уряду зареєстрована у Верховній Раді.

"Українська Правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!