"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Звітності Укртрансгазу та УкрГаз-Енерго розходяться на 5 мільярдів кубів

П'ятниця, 25 січня 2008, 13:08
Звітності компаній "Укргаз-Енерго" й "Укртрансгаз" розходяться в цифрах обсягу поставленого газу на 5 млрд. куб. м., і це підтвердила позапланова перевірка НКРЕ.

Про це говориться в матеріалі газети "Дєло" за п'ятницю, 25 січня.

Як відомо, у четвер голова НКРЕ Валерій Кальченко повідомив, що Національна комісія регулювання електроенергетики завершила перевірку спільного підприємства "Укргаз-Енерго".

За його словами, за попередніми даними, інформація щодо результатів діяльності Укргаз-Енерго підтверджується, але остаточні результати будуть оголошені на плановому засіданні НКРЕ, призначеному на 31 січня.

"Дєло" пише, що раніше керівник НКРЕ пояснив необхідність перевірки невідповідністю в регулярній звітності, яку надають НКРЕ компанії "Укргаз-Енерго" та "Укртрансгаз".

"Вона відрізняється на 5 мільярдів кубів, що вже є порушенням ліцензійних умов", - повідомив Кальченко. При цьому не уточнив, про яку саме цифру йдеться.

У свою чергу, представники Укргаз-Енерго стверджують, що документи в повному порядку.

"Буквально за дві години переговорів представники компаній "Укргаз-Енерго" і "Укртрансгаз" переконали комісію, що жодних порушень у звітності немає", - говорить один із членів наглядової ради компанії.

За його словами, документи Укргаз-Енерго містять дані про повний обсяг постачань газу споживачам, у той час як звіт Укртрансгазу не включає обсяги палива, спожитого самим оператором та іншими газотранспортними організаціями.

Керівники компанії-посередника не підписали акт, складений за результатом перевірки, і надали свої зауваження до нього.

У ньому говориться, у тому числі, про неправомірність ревізії і недотримання її процедури.

Водночас радник прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з питань енергетичної безпеки Олександр Гудима стверджує, що таким чином компанія роздуває скандал на рівному місці.

"За часів Бойка (екс-міністра ПЕК) компанія робила, що хотіла. У перевірці справді була необхідність", - каже він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!