Ющенко в Давосі запросив до України всіх зацікавлених

П'ятниця, 25 січня 2008, 12:28
Президент Віктор Ющенко запрошує всіх зацікавлених партнерів до участі в перспективних інвестиційних проектах в Україні.

Про це він заявив у Давосі (Швейцарія) на прес-конференції за підсумками двох днів роботи Усесвітнього економічного форуму.

Глава держави запевнив, що нині Україні є що запропонувати діловим колам світу. "Україна не з порожнім портфелем приїхала в Давос", - сказав він.

Ющенко підтвердив, що сьогодні Україна проводить дуже "активну економічну політику, яка дає можливість ведення прекрасного діалогу з бізнесом".

Він навів приклади перспективних інвестиційних проектів для іноземного бізнесу, серед яких, зокрема, є проекти, які стосуються підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. "Це прекрасне поле для розвитку конкретних проектів та інвестицій", - сказав він.

Глава держави повідомив, що Україна може запропонувати багато об'єктів для приватизації. "Цей проект приватизації об'єктів сьогодні політично формується і буде представлений найближчим часом", - заявив президент.

Президент також запросив представників ділових кіл до співпраці в енергетичній сфері.

"Ми говоримо про низку проектів, які можуть викликати світовий інтерес. Мова і про проекти транспортування каспійської нафти в країни ЄС, і про новий нафтопереробний завод на території України, який би працював на каспійській нафті, і щодо розвитку нафто- і газопроводів", - зазначив він.

Ющенко також запевнив, що в Україні стабільна політична ситуація. "В Україні завершилися дострокові парламентські вибори, сформовано парламент, більшість, уряд. Удруге за останні три роки Україна підтверджує: незважаючи на всі суперечності, які можуть бути в українській політиці, ми маємо такі основи демократії, які дають змогу вирішити будь-який політичний конфлікт. Це також надзвичайно важливо", - сказав президент.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!