Життя у столиці за 2007 рік подорожчало на $300

П'ятниця, 25 січня 2008, 11:26
Щонайменше на 300 доларів подорожчало за минулий рік життя у столиці, переконують експерти.

Це стосується середнього класу, чиї доходи перевищують 800 доларів на місяць і хто дозволяє собі більше, ніж одяг та харчі.

Найвище підскочили ціни на послуги – майже на третину. На 20% збільшилася вартість прод- та промтоварів, ідеться в репортажі каналу НТН.

Натомість, зарплата або традиційно відставала від інфляції, або взагалі не змінювалася.

Життя в Україні дорожчає рекордними темпами. Лише за рік український борщ зріс у ціні щонайменше на чверть. Подорожчало все – картопля, морква, капуста, а найбільше – олія.

Як вважає економічний експерт Олександр Крамаренко, ціни виросли на 26%. Іншими словами - життя у столиці подорожчало ще на 300 доларів. Водночас для середнього класу, чий дохід починається з 800 доларів, зарплати зросли менше, ніж на 200 доларів.

А ось екс-міністр фінансів Анатолій Кінах запевняє – зарплата таки росла у більшості українців. Хоча за інфляцією традиційно не встигала. Не лише за реальною, а й навіть за держкомстатівською.

"За попередніми прогнозами і підрахунками, реальна зарплата у 2007 році зросте на 12,5 %, реальна, підкреслюю", - стверджує Кінах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!