Підсумки переговорів ІСД із росіянами стануть відомі через місяць - Тарута

П'ятниця, 25 січня 2008, 10:19

Підсумки переговорів української корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк) і російського ЗАТ "Газметал", у якому консолідовані активи Металоінвесту, про можливе об'єднання стануть відомі орієнтовно через місяць, повідомив глава ради директорів ІСД Сергій Тарута.

"Ще один місяць - і все буде відомо", - сказав він журналістам на Всесвітньому економічному форумі в Давосі (Швейцарія).

Він також підтвердив інформацію про готовність викупити в одного зі співзасновників ІСД Віталія Гайдука його частку в корпорації, однак відмовився говорити про можливу її оцінку.

Як повідомлялося, основною проблемою в тривалому переговорному процесі двох структур є оцінка належних їм активів.

У лютому 2007 року основний бенефіціарій Газметалу Алішер Усманов заявляв, що капіталізація об'єднаного бізнесу може становити від $15 млрд  до $19 млрд, при цьому капіталізація російських активів оцінювалася на той момент у $10-12 млрд.

Як раніше заявляв Тарута, об'єднана компанія на першому етапі випускала би понад 20 млн тонн сталі і 40 млн тонн залізної руди, при цьому потужності ІСД наразі сягають 14 млн тонн сталі на рік.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!