Volkswagen відкликає з ринку десятки тисяч авто

Четвер, 24 січня 2008, 19:03

Німецький автовиробник Volkswagen AG відкликає зі світового ринку 27 тис. автомобілів Golf Variant і Jetta TDI, які були зібрані в Мексиці в 2007-2008 рр. Про це повідомив прес-секретар компанії Крістіан Булманн.

Відкликання автомобілів пов'язане з тим, що електричне підведення може бути неправильно приєднане до системи підігріву, передає Associated Press.

Нагадаємо, прибуток до оподаткування Volkswagen за 9 місяців 2007 р. виріс у понад 5 разів, сягнувши 4,73 млрд євро в порівнянні з 937 млн євро, отриманими за аналогічний період роком раніше.

Слід сказати, що повідомлення про відкликання автомобілів тієї чи тієї марки завжди викликають підвищену суспільну увагу, адже часто від недоробок конструкторів залежить безпека водіїв і пасажирів транспортних засобів.

Реклама:

Наприклад, нещодавно - напередодні нового-2008 р. - компанія Shanghai GM, спільне підприємство американської General Motors Corp. і державного китайського автовиробника Shanghai Automotive Industry Corp., повідомила про відкликання з китайського ринку 7 тис. 56 Бьюїків у зв'язку з проблемами, виявленими в гальмівній системі передніх коліс. Відкликання розповсюджувалося на седани Бьюїк Лакросс, зібрані в інтервалі між 10 березня 2006 р. і 22 березня 2007 року.

Як повідомило Генеральне управління з нагляду за якістю продукції КНР, "виявлені дефекти можуть у незначній кількості випадків стати причиною коливань автомобіля, що впливає на управління транспортним засобом".

Shanghai GM - виробник номер один легкових автомобілів у КНР. Продажі автомобілів СП у 2006 р. становили 413 тис. 400 одиниць.

РБК-Україна

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!