"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Ахметова зайняла шосте місце в світі

Четвер, 24 січня 2008, 17:22

Компанія "Метінвест Холдинг" за підсумками 2007 року зайняла шосте місце в світі з виробництва залізорудної сировини (ЗРС), а в 2008 році має намір увійти до п'ятірки гірничорудних компаній світу.

Як повідомив почесний президент Центрального і Північного ГЗК Олександр Вілкул: "Ми ставимо завдання стати в 2008 році компанією №5".

За його словами, гірничорудні підприємства групи минулого року виробили 39 млн тонн ЗРС, що становить понад  2% світового виробництва цієї сировини. Частка підприємств Метінвесту в світовому виробництві окатишів досягає 3,5%.

Вілкул пояснив, що посилення позицій Метінвесту на світовому ринку ЗРС відбулося за рахунок входження до групи гірничорудних підприємств компанії ЗАТ "Смарт Холдинг" (Київ), зокрема, Інгулецького ГЗК, придбання акцій ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат" (КЗРК), а також завдяки підвищенню обсягів виробництва ЦГЗК і ПГЗК.

Реклама:

Після приватизації, в 2004-2007 рр., обсяг виробництва на ЦГЗК і ПГЗК, що входять до Метінвесту, зріс  відповідно на 80% і 40%.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - управляюча компанія групи "Метінвест". Власниками ТОВ "Метінвест Холдинг" є голландська компанія Metinvest B.V. (51,15%) і ЗАТ "СКМ" (48,85%). 75% Metinvest B.V належить SCM Limited (Кіпр), дочірній компанії ЗАТ "СКМ", ще 25% - компанії Smart N.V.

90% акцій ЗАТ "СКМ" володіє  український мільярдер Ринат Ахметов, ще 10% - його дружина. 

"Економічна Правда" з посиланням на Інтерфакс-Україна

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!