Компанія Фірташа придбала скандально відому земельну ділянку

Четвер, 24 січня 2008, 13:33

Антимонопольний комітет повідомив про видачу дозволу шведській Heritage Properties International AB на придбання понад 50% частки "Української торговельної лінії" (УТЛ).

Про це в четвер пише видання "Комерсант-Україна".

Саме Heritage раніше придбала в інтересах Фірташа понад 55% ЗАТ "Мандарин Плаза", що володіє торговим центром "Мандарин Плаза", бізнесом-центром "Парус" і земельною ділянкою площею 1 га на вул. Грушевського, 30.

За словами члена спостережної ради "Мандарин Плаза" Дмитра Ароцкера, купівлю 100% УТЛ у компанії "ЛВ-Холдинг" завершать до кінця тижня.

Реклама:

"Українська торговельна лінія" володіє земельною ділянкою площею 2,28 га на вул. Рибальській, 24/16 і проектом будівництва на ньому готельно-офісного центру, що став причиною голосного скандалу.

На початку минулого року дирекція історико-архітектурного музею "Київська фортеця", на території якого планується будівництво центру, заявила, що в новорічну ніч у Києві були зруйновані кілька історичних споруд.

Пізніше Київміськадміністрація відмовилася визнати ці споруди пам'ятниками культурної спадщини.

Угода щодо купівлі компанією Heritage УТЛ, є лише реструктуризацією девелоперского бізнесу Фірташа, на думку автора статті, Фірташ і раніше був співвласником проекту.

Нагадаємо, Дмитро Фірташ є власником Group DF, яка володіє 50% акцій компанії "Росукренерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!