МВС виявило ще одне сумнівне відрядження Рудьковського - в Токіо

Четвер, 24 січня 2008, 13:12

Працівники ГУБОЗу виявили ще одне сумнівне закордонне відрядження посадовців Мінтрансзв'язку, що призвело до незаконних витрат державних коштів на суму 122 тисячі 213 гривень.

Зокрема, встановлено, що у період з 7 до 13 липня 2007 року делегація Мінтрансзв'язку у складі 11 осіб на чолі з міністром перебувала з робочим візитом у місті Токіо (Японія), повідомляє ДГЗ МВС.

При цьому всі витрати на службове відрядження згаданих посадових осіб (добові, проживання в готелі, придбання віз, авіаквитків, доставка до аеропорту тощо) незаконно фінансували за рахунок одного з державних підприємств.

Водночас до складу делегації незаконно включили чьотирьох осіб, які не є службовими особами Мінтрансзв'язку, йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як показала перевірка, за результатами відрядження делегації Мінтрансз'язку до Токіо відсутні документи про обговорення чи вирішення питань співробітництва міністерства з японською стороною у сфері транспорту та зв'язку.

"Слід також зазначити, що усупереч вимогам нормативно-правових актів президента України та Кабінету Міністрів України, посадові особи Міністерства транспорту та зв'язку зігнорували необхідність взаємодії з Міністерством закордонних справ України в організації закордонних відряджень та обов'язкового надання МЗС копій відповідних документів (підстава виїзду, кошторис, звіт про відрядження тощо)", - зазначають у МВС.

Таким чином, на думку фахівців ГУБОЗ МВС України, у зазначених діях службових осіб Міністерства транспорту та зв'язку України вбачаються ознаки посадових злочинів.

Зібрані матеріали направлено до прокуратури м. Києва для прийняття процесуального рішення.

"Українська Правда"

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!