"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сорос: у США рецесія неминуча, а світова економіка майже не постраждає

Четвер, 24 січня 2008, 12:53

Відомий інвестор-мільярдер Джордж Сорос заявив, що рецесія в США практично неминуча, тоді як світова економіка в цілому може уникнути спаду.

"Я вважаю майже неминучим уплив потрясінь на фінансових ринках на реальну економіку, - заявив Сорос, перебуваючи в Давосі на Всесвітньому економічному форумі. - Я не очікую рецесії у світовій економіці".

Федеральна резервна система, що різко знизила базову процентну ставку 22 січня, діє правильно, однак недостатньо швидко, вважає Сорос.

"Я думаю, ФРС значно відстає від подій, просто реагуючи на них, а вона повинна їх випереджати", - сказав він. При цьому основну провину фінансист покладає на колишнього главу ФРС Алана Грінспена, передає Інтерфакс-Україна.

Реклама:

"Алан Грінспен діяв неправильно, занадто довго зберігав ставку на низькому рівні й не брав до уваги загрози на житловому ринку", - заявив Сорос.

У середу Сорос заявив, що криза на ринку кредитування в США стане закінченням ери статусу долара як основної валюти світових резервів.

Як відомо, 21 січня фондові ринки усього світу різко впали.

Нагадаємо, 23 січня почався Всесвітній економічний фoрум у Давосі. Президент Віктор Ющенко поїхав до Швейцарії для участі в Давоському форумі.

"Економічна Правда"

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!