"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прем'єр дозволила не виконувати завідомо неправомірні рішення судів

Середа, 23 січня 2008, 16:42

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє не виконувати завідомо неправомірних рішень судів.

Про це в середу на прес-конференції повідомила прем`єр Юлія Тимошенко, передає УНІАН.

За її словами, на сьогодні рішеннями певних судів "просто "кришується" весь незаконний рух товарів та послуг".

"Тому ми сьогодні, щоб захистити наші митні, податкові адміністрації та інші органи, які зобов’язані брати податки, прийняли спеціальну постанову, що дає свободу і право на базі Конституції не виконувати завідомо злочинних рішень судів", - сказала керівник уряду.

За словами прем’єра, на сьогодні діє "потужне злочинне групування" між деякими представниками влади, суддями і господарюючими суб’єктами, які порушують закон.

Реклама:

"І те, що у нас сьогодні бюджет порожній, це є наслідком того, що у нас практично на кожному кроці існують певні злочинні угруповання", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що Кабмін має намір провести збір відповідних неправомірних рішень судів та передавати їх до Міністерства юстиції. На основі цього, за її словами, будуть направлятися звернення до Верховної Ради про звільнення суддів, які ухвалюють такі рішення.

Крім того, наголосила Тимошенко, будуть направлятися відповідні звернення до Генеральної прокуратури про порушення проти таких суддів кримінальних справ.

"Я також буду звертатися до голови Верховного Суду, щоб ці ситуації розглянули на пленумі Верховного Суду і щоб по них зробили висновок", - сказала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!