Порошенко думає, що світовий фондовий крах не зачепить Україну

Середа, 23 січня 2008, 16:42

Різке падіння курсів акцій у США, Азії та Європі не матиме впливу на українську економіку, заявляє голова ради Нацбанку Петро Порошенко.

Про це він сказав в ефірі "1+1" у вівторок, повідомляє прес-служба Порошенка.

На його думку, "жодної загрози для української економіки поки не існує" через слабкий зв'язок українського фондового ринку, що поки народжується, зі світовим.

Окрім того, він зазначив, що, на щастя, кризові тенденції ще не набули сталого характеру, і світовий фондовий ринок має перспективи на відродження.

На відміну від того, що відбувається на фондових ринках зараз, Порошенко вважає, що Україні може загрожувати інше, а саме - сповзання економік США та Європи у рецесію.

Реклама:

"Адже тоді буде загальмований розвиток такої галузі, як будівництво, що споживає величезну кількість українського металу. І внаслідок цього уповільнення падатимуть ціни на основні продукти українського експорту", - сказав він.

"Якщо це відбудеться, то Україна буде відчувати дефіцит твердої валюти, і торговельний баланс нашої держави погіршиться. За таких умов, безумовно, держава, уряд, парламент, Національний банк мають вживати абсолютно узгоджені дії для захисту фінансової системи держави", - додав Порошенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: