Укрінтеренерго планує провести аукціон із продажу електроенергії на експорт у 2008 році

Середа, 23 січня 2008, 16:02

Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" планує провести аукціон із продажу електроенергії на експорт у 2008 році.

Про це повідомив ЕП заступник директора Укрінтеренерго з експорту електроенергії Андрій Турос.

"Зараз йдеться про збільшення потужності "Бурштинського енергетичного острова" (частини вітчизняної енергосистеми, синхронізованої з об’єднаною європейською енергосистемою) і все, що буде додатково можливо, ми будемо продавати на аукціоні", - сказав він.

Завдяки модернізації обладнання Бурштинської теплової електростанції найближчим часом потужність "енергоострова" збільшать на 50 МВт. У 2007 році Укрінтеренерго провело 5 аукціонів із продажу електроенергії на експорт.

Реклама:

За оперативними даними Міністерства палива та енергетики, у 2007 році експорт електроенергії у країни Центральної та Східної Європи зменшився у порівнянні з 2006 роком на 6,8% і становив 4620,2 млн кВт-год.

Потужність "Бурштинського острова" становить 500 МВт в осінньо-зимовий період і 550 МВт у весняно-літній період. Зараз вона розподілена між 3 компаніями: System Consulting (Угорщина) - 350 МВт, холдингом Korlea Invest (Швейцарія) - 45 МВт та її дочірньою компанією Energy Capital (Угорщина) -105 МВт.

"Економічна правда"

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: