"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вінський відміняє всі пільги Ахметову

Середа, 23 січня 2008, 10:59

Мінтранс скасовує всі тарифні преференції на залізниці для приватних перевізників, від чого більше за все постраждають компанії Ріната Ахметова.

Про це в середу пише газета "Дєло".

Мінтранс до 1 березня скасує пільги на перевезення вантажів залізницею.

Як повідомив глава відомства Йосип Вінський, у першу чергу це стосується пільг, що надавала "Укрзалізниця" окремим компаніям. "Залишаться знижки тільки по визначених видах вантажів і по напрямках", — повідомив міністр.

Реклама:

За словами Вінського, "Укрзалізниця" практично безкоштовно возила вантажі підприємств, що одержують "колосальні прибутки".

"Ви читаєте в журналах про наших багатих людей. Виявилася, "Укрзалізниця" робила знижки для них", — обурився міністр.

Такі пільги іноді досягали 50-80%. Серед найбільших перевізників, що працювали з привілеями, джерела в "Укрзалізниці" називають підприємства "Інтертранс", "Виданта", "Гефест-К", "УкрТОК", і "Лемтранс". Деякі з цих компаній входять у сферу інтересів мільярдера Ахметова.

"Деякі думають, що можуть дозволити собі не платити. Ми це змінимо", — підкреслив глава Мітрансзв'язку. За словами міністра, пропоновані зміни в тарифну політику підтримали також і в українському Міністерстві економіки.

У самій компанії "Інтертранс" нові ініціативи Мінтрансу відмовилися коментувати. Однак запевнили, що жодних пільг на експорт і імпорт вантажів, а також на внутрішні перевезення, в них немає.

У свою чергу народний депутат Антон Пригодський, що також має транспортний бізнес, відзначив, що у разі реалізації рішення Мінтрансу собівартість перевезеної продукції зросте, і це відіб'ється на розмірі прибутку того чи того підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!