Мінпаливенерго планує обходитись без РосУкрЕнерго

Вівторок, 22 січня 2008, 18:28

Міністерство палива й енергетики має намір забезпечити укладання договорів (міжнародних угод, контрактів) між національними держкомпаніями і безпосередньо з виробниками природного газу на постачання цього палива в країну.

Перехід на прямі договори, в тому числі питання експорту газу в треті країни, є одним із пріоритетних завдань міністерства на 2008 рік, відзначається в повідомленні прес-служби міністерства.

Іншим пріоритетним завданням визначена перебудова стосунків із російською стороною в питаннях постачань і транзиту природного газу на принципах стратегічного партнерства, включаючи реалізацію загальних інвестиційних проектів із розвитку транзитних потужностей, у тому числі спорудження магістрального газопроводу "Богородчани-Ужгород".

Мінпаливенерго з метою поліпшення фінансового стану газотранспортних підприємств у 2008 році прагнутиме запровадити ринкові тарифи на послуги з транзиту, транспортування і збереження природного газу, відзначається в повідомленні.

Реклама:

Ще одним пріоритетним завданням на 2008 рік Мінпаливенерго визначило виконання техніко-економічних обґрунтувань і прийняття рішень про участь України в міжнародних проектах, що можуть забезпечити диверсифікованість джерел і маршрутів постачань вуглеводневої сировини в країну.

А з метою підвищення надійності забезпечення споживачів паливно-енергетичними ресурсами Мінпаливенерго має намір ініціювати перегляд меморандуму про партнерство між Кабінетом Міністрів і компаніями, що працюють на вітчизняному ринку нафти і нафтопродуктів, підписаного в серпні 2006 року, і забезпечити виконання його положень.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!