"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продан хоче створити "Ядерне паливо України"

Вівторок, 22 січня 2008, 17:48

Мінпаливенерго пропонує створити державний концерн "Ядерне паливо України" замість держконцерну "Укратомпром", що ліквідовується, і розробити стратегію його розвитку.

Про це йде мова в пріоритетах діяльності міністерства на 2008 р.

Мінпаливенерго ставить також завдання забезпечити реалізацію проекту із кваліфікації американського ядерного палива для українських АЕС і укладення необхідних зовнішньоекономічних угод з потенційним постачальником. У 2008 р. планується почати видобуток урану на Новокостянтиновському родовищі.

Одним із пріоритетів названо фінансове забезпечення формування державного резерву ядерного палива і ядерних матеріалів (концентрату природного урану) з урахуванням річної потреби АЕС України, а також проектування і споруда Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива українських АЕС з реакторами ВВЕР.

Реклама:

Нагадаємо, концерн "Укратомпром" був створений урядовою постановою в січні 2007 р. До його складу увійшли: ДП "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", ДП "Дирекція підприємства, що будується на базі Новоконстантіновського родовища уранових руд", ДП "Смоли", Український науково-дослідницький і проектно-розвідувальній інститут промислової технології, ДП "Дніпропетровський завод прецізіонних труб".

У серпні 2007 р. президент Віктор Ющенко підписав указ, яким припинив діяльність "Укратомпрому".

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!