Ющенко розповів Тимошенко і Богатирьовій про кризу "Нафтогазу"

Вівторок, 22 січня 2008, 14:57

Президент Віктор Ющенко вважає, що кризовий стан НАК "Нафтогазу України" дестабілізує роботу газового ринку.

Про це йдеться у листах президента до прем'єра Юлії Тимошенко та секретаря РНБО Раїси Богатирьової, в яких він вказує на необхідність проведення засідання РНБО з цього питання.

У листах Ющенко вказує на те, що нині у країні склалася критична ситуація із постачанням природного газу українським споживачам.

За його словами, одним із факторів, що дестабілізують роботу газового ринку, є кризовий стан НАК "Нафтогаз України", який характеризується фінансовою незбалансованістю компанії, відсутністю договорів на придбання енергоресурсу, збитковістю тарифів на послуги із транспортування і доставку природного газу, економічно необгрунтованими цінами на газ для окремих груп споживачів.

Реклама:

Президент вважає, що на розгляд РНБО необхідно винести інформацію щодо реального фінансово-економічного стану НАКу, з'ясувати грошові розриви у фінплані компанії, підготувати пропозиції щодо їх ліквідації.

Одночасно на цьому засіданні Ющенко пропонує розглянути питання реалізації українськими господарюючими суб'єктами будівельних об'єктів у Туркменістані, причини зриву термінів введення їх в експлуатацію і розробити шляхи налагодження стосунків із цього питання з туркменською стороною.

З метою своєчасної і повної підготовки матеріалів для розгляду на зазначеному засіданні Ради президент пропонує створити спільну робочу групу із включенням до її складу спеціалістів Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфіну, МЗС, РНБО, секретаріату президента, ГоловКРУ, НАК "Нафтогаз України", інших зацікавлених міністерств і відомств.

На думку президента, група має до кінця поточного тижня надати висновок щодо реального фінансово-економічного стану компанії, підготувати пропозиції щодо його поліпшення та проект рішення Ради національної безпеки та оборони України.

"Економічна правда" за матеріалами "Української правди"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: